About

Kameran är en Canon EOS 5D MKIII
Lite olika objektiv beroende på vad man fotar.

 • Canon EF 24-70 f/2,8L
  Mitt favoritobjektiv, dels för att det har en stor bländare på 2,8 men också för att det ger otroligt bra bilder. Känslan i objektivet är riktigt bra och det ska det ju vara när det är ett L-objektiv (Canons proffsserie).
 • Canon EF 70-300 f/4-5,6 IS
  Ett telezoom som jag till en början inte gillade men har lärt mig att tycka om. Det känns även det väldigt välbyggt och bra även om det inte är ett L-objektiv. Detta har även IS (Bildstabilisator) vilket är bra om man är lite ostadig på handen.
 • Sigma 105 F2.8 EX DG OS HSM Macro
  Ett makroobjektiv som också detta har en stor bländare på 2,8 samt en fast brännvidd på 105mm. Bildstabilisator finns också i detta objektiv som inte alls känns lika gediget som Canons, men så skiljer det lite i pris också.
 • Canon EF 50 f/1,8 II
  Ett fast objektiv som har en bländare på 1,8 vilket ger bra bakgrundsoskärpa (bokeh) vid t.ex. porträtt. Ett väldigt billigt objektiv men som många anser skall finnas i allas fotoväska.
 • Canon Canon EF 70-200/2,8L IS USM
  Senaste tillskottet i familjen.

Ett stativ (Tripod) från Triopo med ett kulledshuvud ingår också i utrustningen liksom ett par väskor, en slingshot och en ryggsäck modell small.

Här är ett foto taget med makroobjektivet, bländaren på 4,5 och slutartid på 1/180